RELATIES

Partners, familie, vrienden of collega’s

We beoordelen onzelf op basis van onze intenties en anderen op basis van hun gedrag

Relatie verbetering

Vastlopen in een relatie is pijnlijk. Als je het niet goed aanpakt kan een scheiding een inefficiënte oplossing zijn. Niet alleen worden problemen meestal niet opgelost, vaak veroorzaakt de communicatie nieuwe bijkomende spanningen. 

Twijfels

Twijfel je waar je goed aan doet? 

In mijn praktijk heb ik veel voorbeelden gezien waarbij de verwachting niet de realiteit bleek te zijn. Ik gun het iedereen hier meer aandacht aan te besteden. Hebben jullie kansen onbenut of  juist alle kansen benut?

Samen

Jullie praten niet soepel met elkaar en dat terwijl heldere communicatie nu belangrijk is. Bij Relatie Evaluatie werken jullie naar een eerlijk gesprek toe. We onderzoeken jullie interactie, verwachtingen en wensen.

Jullie gaan actief aan de slag! 

Oplossing

Wat zou jij kunnen doen om de situatie makkelijker te maken? Waartoe ben jij bereid? Krijg inzichten over jezelf en de ander.

Dat is wat Relatie Evaluatie doet. Met een duidelijk plan onderzoek je, leer je en bespreek je deze stappen met elkaar.

Relatie Evaluatie

Ga het gevecht niet aan

zet een stapje terug

Familie

Zou jij weer met je familielid willen praten? Zou je graag willen dat het contact verbeterd wordt? Zijn er familieleden die lijden door het negeren van elkaar. Vraag of ze eens een gesprek willen voeren. Eerst los van elkaar, dan met elkaar. 

Oude koeien

In maximaal 3 gesprekken zijn jullie weer op weg geholpen. Weg met die oude koeien! Geen gezeur en gedraai meer. Jullie hoeven niet meer vast te blijven zitten in wat was.

Zus, vader of oom

Vaak zijn er andere dingen aan de hand dan een simpele boze zus, vader of oom. Hoe kom je hieruit zonder vast te blijven lopen?

Relatie Evaluatie helpt jullie weer op weg. Binnen een aantal duidelijke stappen. 

Relatie Evaluatie

Van bijzaak naar hoofdzaak!

Aandacht

Luisteren kan veel zeggen. Als de wijze van met elkaar spreken én luisteren aandacht krijgt kan de hele relatie mee veranderen. Ben jij bereid om de eerste stap te zetten?

Ergernissen

Hoe gelukkig je bent hangt mede af van hoe  je contacten verlopen met de mensen om je heen;  je partner, je vrienden, familie en collega’s.

Ieder mens heeft ergernissen, maar als deze een te grote rol krijgen (van bijzaak naar hoofdzaak) is het het tijd om hier wat aan te doen.

Kies de regie

Luister naar de ander; Er ontstaat vaak echt contact wanneer luisteren om te reageren over gaat naar luisteren om te begrijpen.

Luister naar jezelf;  Je kunt selecteren waar jijzelf naar luistert. Luister je naar jouw eerste reflexen (verdedigend, boosheid, in schulp kruipen) of kies je voor de regie door bewuster te reageren. Dan sta je eerder open voor oplossingen.

Wat is reëel

Relaties zijn niet ineens te veranderen, dat heeft tijd nodig. Na de Relatie Evaluatie is het reëel te verwachten dat jullie meer begrip voor elkaar hebben en dat duidelijk wordt welke kant jullie op willen.

De sleutel vind je vaak in deze simpele hulpmiddelen; 1. bekijk de werkelijkheid, 2. verwachtingen verduidelijken 3. grenzen durven aangeven 4. sorry zeggen en sorry accepteren