RELATIES

Partners, familie, vrienden of collega’s

We beoordelen onzelf op basis van onze intenties en anderen op basis van hun gedrag

Partners

Vastlopen in een relatie is pijnlijk. Als je het niet goed aanpakt kan een scheiding een inefficiënte oplossing zijn. Voorkom verdere uitvergroting van problemen die onopgeslot bijven. Zorg voor duidelijke communicatie en ga samen in relatietherapie. Start vandaag, werk doelgericht aan je relatie en kies geluk. 

Twijfels

Twijfel je waar je goed aan doet?

In mijn praktijk heb ik veel voorbeelden gezien waarbij de verwachting niet de realiteit bleek te zijn. Ik gun het iedereen hier meer aandacht aan te besteden. Zijn jullie bewust van elkaars behoeften? 

Samen

Jullie praten niet altijd soepel met elkaar en dat terwijl heldere communicatie belangrijk is. Bij Relatie Evaluatie werken jullie aan eerlijk gesprekken. We onderzoeken jullie interactie, verwachtingen en wensen.

Jullie gaan actief aan de slag! 

Oplossing

Wat zou jij kunnen doen om de situatie makkelijker te maken? Waartoe ben jij bereid? Krijg inzichten over jezelf en de ander.

Dat is wat Relatie Evaluatie doet. Met een duidelijk plan onderzoek je, leer je en bespreek je deze stappen met elkaar.

Relatie Evaluatie

Ga het gevecht niet aan

zet een stapje terug

Familie

Zou jij weer met je familielid willen praten? Zou je graag willen dat het contact verbeterd wordt? Zijn er familieleden die lijden door het negeren van elkaar. Vraag of ze eens een gesprek willen voeren. Eerst los van elkaar, dan met elkaar. 

Oude koeien

In maximaal 3 gesprekken zijn jullie weer op weg geholpen. Weg met die oude koeien! Geen gezeur en gedraai meer. Jullie hoeven niet meer vast te blijven zitten in wat was.

Zus, vader of oom

Vaak zijn er andere dingen aan de hand dan een simpele boze zus, vader of oom. Hoe kom je hieruit zonder vast te blijven lopen?

Relatie Evaluatie helpt jullie weer op weg. Binnen een aantal duidelijke stappen. 

Relatie Evaluatie

Van bijzaak naar hoofdzaak!

Vrienden, collega’s en anderen

Als de wijze van met elkaar spreken én luisteren aandacht krijgt kan je relatie met vrienden, kinderen of collega’s mee veranderen. Bij Relatie Evaluatie volg je een uniek programma waarin je een praktische training krijgt.

Ergernissen

Hoe gelukkig je bent hangt mede af van hoe  je contacten verlopen met de mensen om je heen;  je partner, je vrienden, familie en collega’s.

Ieder mens heeft ergernissen, maar als deze een te grote rol krijgen (van bijzaak naar hoofdzaak) is het het tijd om hier wat aan te doen.

Kies de regie

Luister naar de ander; Er ontstaat vaak echt contact wanneer luisteren om te reageren over gaat naar luisteren om te begrijpen.

Luister naar jezelf;  Je kunt selecteren waar jijzelf naar luistert. Luister je naar jouw eerste reflexen (verdedigend, boosheid, in schulp kruipen) of kies je voor de regie door bewuster te reageren. Dan sta je eerder open voor oplossingen.

Wat is reëel

Relaties zijn niet ineens te veranderen, dat heeft tijd nodig. Tijdens het volgen van de Geluksroute boost is het reëel te verwachten dat je meer begrip voor jezelf en de ander krijgt, daarnaast wordt jou duidelijk wat belangrijk voor je is en hoe je dat kunt bereiken.  

De sleutel vind je vaak in deze simpele hulpmiddelen; 1. bekijk de werkelijkheid, 2. verwachtingen verduidelijken 3. grenzen herkennen 4. sorry zeggen en sorry accepteren